Nya BAIC-möten – sista chansen för Fisker?

Fisker är ju, som bekant, alltjämt nära konkursens brant. Nu kommer dock nya uppgifter om att företaget kan samtal förs för att företaget kan komma att säljas eller ingå ett ”strategiskt partnerskap” med kinesiska BAIC.

Det senaste vi har hört om kaliforniska Fisker var en stor genomgång av de oegentligheter som skett bakom kulisserna i företaget – och som förmodligen starkt bidragit till den situation det befinner sig i i dag. Fisker är alltjämt nära konkursens brant, och några bilar har inte byggts på nära ett år.

Än är det dock inte helt över, företaget söker desperat efter en tänkbar köpare eller ett ”strategiskt partnerskap” som kan generera pengar. En sådan köpare kan vara kinesiska BAIC, som även tidigare visade intresse för företaget. Nu ska nya förhandlingar ske, rapporteras det, och företrädare för det kinesiska företaget ska ha besökt Fiskers anläggningar i Kalifornien.

Enligt uppgift vill BAIC bli marknadsledande på energisnåla fordon i Kina, och företagets vd Zhang Xin ska enligt uppgift ha sagt sig ha planer på att lansera en rival till Tesla Model S till år 2015. Kanske är detta grunden till intresset för just Fisker?