Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya Chevrolet Corvette hotas av strejk

Produktionsstarten av nya Chevrolet Corvette är hotad av strejk, enligt källa. För tidigt att säga, hävdar General Motors själva.

Nya Chevrolet Corvette blev officiell i somras men nu hotas produktionsstarten av sportbilen. Anledningen är den strejk som råder på fabriken Bowling Green sedan klockan 11.59 den 15 september. Till lokal press har folk med insikt i produktionen sagt att så kommer att ske. Samtidigt har General Motors själva berättat för Car and Driver att det är allt för tidigt att dra några slutsatser.

Gamla Chevrolet C7 är ännu i produktion. Foto: Miranda Pederson

Produktionen av coupéversionen ska starta senare i år, den öppna versionen, som blev officiell nyligen, planeras att komma i produktion under det fjärde kvartalet 2020.

Ett annat problem för General Motors är att man måste bygga klart de bilar av utgående modell C7 som finns på order. Först efter det kan produktionsledet anpassas för att bygga nya Corvette.

LÄS MER: Sista Corvette C7 såld på auktion för 25 miljoner kronor

I och med den nya versionen av bilen det klart att Bowling Green får ytterligare ett skift för att mäkta med tillverkningen. Med det skapas 400 nya tjänster.

Förhandlingar har inletts mellan General Motors och den fackliga organisationen United Auto Workers men samtalen har hittills bara lett till det sämre.