Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Maserati QuattroporteMaserati QuattroporteMaserati Quattroporte
Maserati Quattroporte

Nya Quattroporte har fått fart på Maserati

Maseratis stora satsning på nya modeller har börjat ge utdelning. Nya Quattroporte och Ghibli säljer bra och Maserati har redan krossat sitt gamla försäljningsrekord.

Maserati meddelar att de har tagit emot beställningar på omkring 22 500 bilar hittills i år. Även om det inte låter så värst imponerande så är det otroligt bra för att vara Maserati. Maseratis nuvarande försäljningsrekord sattes 2008 då man sålde totalt 9 000 bilar. Fjolåret var något av ett krisår då endast 6 300 nya Maserati-bilar såldes.

 2013 är ju inte slut ännu men att försäljningsrekordet kommer att slås, och det med råge, är redan klart. Redan i juli hade man tagit emot inte mindre än 17 000 beställningar. Allra bäst går det för toppmodellen Quattroporte som lanserades i nytt utförande för knappt ett år sedan. Quattroporte står för 9 900 av de sålda bilarna medan den lite mindre Ghibli, visad i våras, inte har gått mycket sämre med 7 900 sålda exemplar. GranTurismo och GranCabrio har tillsammans kommit upp i 5 000 beställningar hittills i år.

 Maseratis vd Harald Wester säger till nyhetsbyrån Reuters att de stora investeringarna i nya modeller äntligen börjar betala tillbaka sig. Han syftar då på de astronomiska 13 miljarder kronor som moderbolaget Fiat investerat i produktutveckling från 2011 fram till 2014. I den stora investeringsplanen ingår även Maseratis suv Levante som ska lanseras 2015 och som Wester hoppas kunna sälja 20 000-25 000 av per år och då är Maserati väldigt nära sitt mål att sälja 50 000 bilar årligen.