Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nya razzior mot Audi

Än en gång har statsåklagare tillsammans med polis slagit till mot Audi-ingenjörer för att hitta fler bevis i utsläppsskandalen.

I mars förra året genomfördes en razzia mot Audis huvudkontor i Ingolstadt och senare under året genomfördes ytterligare en razzia mot Audi och anställda som misstänks vara inblandade i utsläppsskandalen som går under namnet dieselgate.

Under onsdagen genomfördes ännu en razzia utfärdad av statsåklagarmyndigheten i München. Tillslaget gjordes mot sex hushåll där tidigare eller nuvarande Audi-ingenjörer uppehåller sig.

Från början var det fyra ingenjörer som misstanke riktades mot, numera är antalet uppe i 13 efter att fyra personer delgivits misstanke under gårdagen.

Två av de 13 ingenjörerna uppges under de senaste månaderna ha erkänt olika former av inblandning i manipulation av utsläpp och har dessutom tillgängliggjort bevismaterial som sägs vara av stor betydelse för den rättsliga processen.

En av de anställda har dessutom uppgett att avslöjandet i USA i september 2015 ledde till panik hos Audi i Ingolstadt.

Att åklagarmyndigheten slår till mot ingenjörer är för att de vill samla på sig mer bevis på maskintekniknivå. Dessa bevis ska man sedan noggrant kontrollera om de leder upp till företagets ledning.

Den enda från Audi-ledningen som i nuläget anklagas för bedrägeri är Wolfgang Hatz som tidigare var ansvarig för utvecklingen av drivlinor, innan han blev medlem av Porsches exekutiva utskott, ett uppdrag han lämnade 2016. Han är sedan i slutet av september i fjol arresterad.

Wolfgang Hatz är i nuläget den enda från Audis styrelse (som han inte längre ingår i) som är misstänkt för delaktighet i bedrägerierna. Han sitter häktad sedan några månader tillbaka.Wolfgang Hatz är i nuläget den enda från Audis styrelse (som han inte längre ingår i) som är misstänkt för delaktighet i bedrägerierna. Han sitter häktad sedan några månader tillbaka.Wolfgang Hatz är i nuläget den enda från Audis styrelse (som han inte längre ingår i) som är misstänkt för delaktighet i bedrägerierna. Han sitter häktad sedan några månader tillbaka.
Wolfgang Hatz är i nuläget den enda från Audis styrelse (som han inte längre ingår i) som är misstänkt för delaktighet i bedrägerierna. Han sitter häktad sedan några månader tillbaka.