Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Nybilsförsäljningen fortsätter att öka

För tionde månaden i rad ökade nybilsförsäljningen i Sverige. Oktober månad kan i viss mån ha påverkats positivt av nya EU-regler som införts.

Under oktober registrerades 28 252 nya personbilar i Sverige vilket kan jämföras med 25 332 under samma månad föregående år. Vi såg med andra ord en ökning med 11,5 procent förra månaden som var den tionde månaden i rad med plus i kolumnen över förändring.

– Det rådde något av brittsommar i bilhallarna i oktober, med fortsatt starka registreringssiffror. Nyregistreringarna av personbilar ökade med 11,5 procent, vilket är tionde månaden i rad med plussiffror. Ackumulerat från årets början har personbilsregistreringarna ökat med 15 procent. Det är en glädjande utveckling och 2014 ser ut att bli det sjätte bästa personbilsåret någonsin, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Statistiken för oktober månad kan ha påverkats av de nya EU-regler som vi skrev om i förra veckan. Så här säger Bil Sweden om det:

– Oktoberregistreringarna för personbilar har till viss del påverkats av de obligatoriska  krav på däcktrycksövervakning, antisladdsystem samt växlingsindikator på manuellt växlade bilar som infördes från 1 november. Det gjorde i sin tur att ett antal extra bilar togs i trafik innan den 1 november, förklarar Bertil Moldén.

Året hittills

Sett över årets första tio månader har det i Sverige registrerats 250 888 nya bilar. Motsvarande siffra för förra året var 218 397. Uppgången hittills i år är alltså knappt 15 procent, eller 14,87 procent för att vara exakt.

Största märkena

Största enskilda bilmärke under oktober var Volvo med 6 310 registrerade bilar. Motsvarande siffra för tvåan Volkswagen var 4 129 bilar. Ser man till hela Volkswagen-gruppen med alla de märken som ingår (Audi, Porsche, Skoda, Seat och Volkswagen) uppgick siffran till 7 722 bilar.

Tittar vi på siffrorna för den klassiska tysktrion Audi, BMW och Mercedes placerade de sig i nämnd ordning. 1 880 Audi-bilar registrerades under oktober, 1 654 BMW-bilar och endast 943 Mercedes-bilar.

Största bilmodellerna

Den bilmodell som var vanligast i Sverige under oktober var Volvo V70 med 2 441 exemplar. Tvåa på listan är Volkswagen Golf med 1 888 exemplar. En siffra högre än de 1 713 Golf-bilar som registrerades under augusti månad i år då Golf rullade förbi V70 i toppen.

På oktoberlistans tredjeplats hittar vi Volvo S60 och V60 med 1 744 exemplar, på fjärde plats Volvo V40 med 1 075 exemplar och på femte plats Volkswagen Passat med 1 027 exemplar.

Miljöbilarna

Tittar vi på statistiken med vårt miljövänliga öga är det Volvo V60 som ligger i topp strax framför V70 och en lite längre bit före V40. Därefter hittar vi hybriden Toyota Auris HSD och laddhybriden Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid.

En miljöbil som kommer starkt är nya gasbilen Volkswagen Golf Sportscombi TGI BlueMotion som slagit sin in på plats sex på miljöbilslistan över oktober månad.

Supermiljöbilarna

Använder vi två miljövänliga ögon när vi tittar på oktoberstatistiken är det de så kallade supermiljöbilarna som hamnar i fokus, med andra ord bilar som släpper ut mindre än 50 gram koldioxid per kilometer.

Bland supermiljöbilarna är det som så många gånger förr Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid som dominerar. Tvåa på listan är Volvo V60 D6 AWD Plug-In Hybrid. Det ska dock tilläggas att Outlandern registrerades mer än dubbelt så ofta som Volvon, 279 gånger jämfört med Volvons 132 gånger.

Ner till tredje plats på supermiljöbilstoppen är det långt. Där finner vi elbilen Nissan Leaf med 33 registrerade exemplar.

Totalt registrerades det 5 150 supermiljöbilar i Sverige under oktober månad. Samma månad förra året såg endast 2 847 supermiljöbilar registreras. Den positiva trenden håller alltså i sig men hotas enligt Bil Sweden:

– Den positiva utvecklingen för supermiljöbilar hotas nu allvarligt av att regeringen i den nyligen framlagda sk höständringsbudgeten inte föreslog några ytterligare medel till supermiljöbilspremien under 2014. Det innebär att många bilköpare som förväntat sig att få premien under kalenderåret 2014 riskerar att inte få den. BIL Sweden uppmanar regeringen att tänka om så att nya medel snabbt tillförs för 2014 och att anslagen för supermiljöbilspremien för 2015 och 2016 ökas på jämfört med de otillräckliga nivåer som föreslagits i budgetpropositionen för 2015, avslutar Bertil Moldén.

På tal om supermiljöbilar, du har väl inte missat vår lista över de hetaste och kallaste laddhybriderna i vårt avlånga land?

Undrar du vad det är för bild ovan? Den är tagen vid vårt stora SUV-test som du kan läsa i det nummer av Teknikens Värld som är ute i butik nu och som även kan beställas online. 20 suvar i ett och samma test. Oslagbart!