Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nytt kinesiskt upplägg ska blidka GM

Kinesiska Youngman och Pang har lämnat in ett nytt förslag om hur man ska dela upp ägandet av Saab. Nu hoppas man att det nya förslaget ska blidka General Motors till att godkänna övertagandet.

Youngman och Pang Da kämpar vidare om Saab, trots uppförsbacke både med myndigheten NDRC och General Motors. General Motors har tidigare hållit fast vid sitt nej till affären som innebär att Youngman får 60 procent och Pang Da 40 procent av Saab. Nu har de två kinesiska bolagen lämnat in ett nytt förslag om ägandet, där bilförsäljarföretaget Pang Da i stället får majoriteten av aktierna. 

 – Jag kan inte uttala mig om vad GM kan eller inte kan acceptera, säger Rachel Pang, chef för Youngmans utländska verksamhet, till Dagens Industri.

 Samtidigt fick metallarbetarna på Saab se ännu en löning gå förbi utan att ha få betalt. Tidigare har Youngman erbjudit sig att betala de cirka 100 miljoner kronor som lönerna kostar, men det uteblivna svaret från General Motors har sinkat utbetalningen. När pengarna kommer in är inte klart. 

Affären hänger utöver General Motors besked även på den kinesiska myndigheten NDRC har inte heller kommit med ett jakande besked.