Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: press photo, do not use for advertising purposes,

Ola Källenius på väg till Daimlers styrelse

Svenske Ola Källenius klättrar snabbt i Daimler-leden. I fjol utsågs Källenius till försäljningschef för Mercedes och nu ser han ut att bli invald i Daimlers ledningsgrupp men sägs också vara huvudkandidat till att ta över vd-posten efter Dieter Zetsche.

Tyska branschtidningen Bilanz uppger att svenske Ola Källenius inom kort kommer att väljas in i Daimlers styrelse. Källenius har sedan i fjol varit försäljnings- och marknadschef för Mercedes-Benz och Smart men kan redan i januari få ytterligare en uppgift då han kan bli invald i Daimler-styrelsen och ta den stol som lämnades av Andreas Renschler som går över till Volkswagen.

Styrelseordförande Manfred Bischoff uppges vilja föryngra och internationalisera Daimler-ledningen och Källenius ses som en självklar kandidat. Källenius pekas dessutom ut som huvudkandidat till att efterträda Daimlers vd Dieter Zetsche. 61-årige Zetsche har ett kontrakt som löper ut sista december 2016 men kommer troligtvis att få fortsätta ett par år till som högste chef för Daimler-gruppen.