Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Från Stockholm till Nice med Kia EV6 och Volkswagen ID.5
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Oliver Blume: Volkswagen kommer inte sänka priserna

Marknaden blev minst sagt tagen på sängen då Tesla fredagen den 13 januari i år radikalt sänkte sina priser. Men Volkswagen kommer inte följa efter.

Nyheten slog minst sagt ner med full kraft. Tesla sänkte sina priser rejält, som mest upp mot 150 000 kronor på den svenska marknaden. Billigaste Model 3 Standard Range fick ett nytt pris på 519 990 och Model Y Standard Range 539 990 kronor. Samma dag var jag på plats i Madrid för att köra nya Citroën ë-C4 X, en eldriven modell som begåvats med instegspris från 535 000 kronor och det ska sägas – Teslas nyhet gick inte obemärkt förbi.

Oliver Blume. Foto: Max Kovalenko / Volkswagen AG

Frågan har varit hur marknaden ska agera, om det kommer att bli massiva prissänkningar och fajt om kundernas gunst. Nu har Volkswagens vd Oliver Blume i en intervju i Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung effektivt och tydligt gett Volkswagens syn på det hela. Det blir inga prissänkningar och Volkswagen har inga ambitioner att matcha Teslas prissänkningar. 

– Vi har en tydlig och klar strategi för vår prissättning och vi fokuserar på tillförlitlighet. Vi litar på styrkan i våra produkter och våra varumärken, sa Oliver Blume till Frankfurter Allgemeine.

Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Vidare menade Blume att Volkswagens ambition att bli global marknadsledare för elbilar i stället ska komma ifrån lönsam tillväxt. En ambition så god som någon, men frågan är om ambitionen räcker. Redan i december tog Tesla första och andraplatsen försäljningsmässigt på den viktiga tyska marknaden, alltså före prissänkningen. Hur kommer det att bli framöver?