Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Opel

Opel missar bilsalongen i München

Fordonskoncernen Stellantis samtliga bilmärken uteblir från höstens bilsalongen i München som ersätter den som tidigare ägde rum i Frankfurt.

I fjol stod det klart att bilsalongen i Frankfurt, som ägde rum ojämna år (Paris arrangerar salong jämna år), inte kommer att fortsätta. Bland annat löpte kontrakt ut och arrangören letade då efter en ny plats. Valet för till sist på München och i höst, närmare bestämt mellan 7 och 12 september, ska salongen slå upp portarna för besökare.

Arrangören, Verband der Automobilindustrie (VDA), har som mål att samla merparten av de stora biltillverkarna för att få en bra start efter flytten till ny stad, men de har mötts av motgångar.
Först rapporterades det att Stellantis-koncernens icke-tyska märken inte skulle ställa ut på salongen, med andra ord följande märken: Peugeot, Citroën, DS, Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Lancia, Jeep, Chrysler, Dodge och Ram.
Enda märke som inte är uppräknat ovan är Opel, men inte heller Opel ska närvara på bilsalongen i München. Det har Automotive News Europe fått berättat för sig efter att ha varit i kontakt med en talesperson för koncernen.

München går miste om nya Opel Astra.München går miste om nya Opel Astra.München går miste om nya Opel Astra.
München går miste om nya Opel Astra. Foto: Opel

LÄS MER: Bilsalongerna är tillbaka – delvis nya format 

Opel har en spännande nyhet i höst som hade passat perfekt att visa upp på bilsalongen i München, nämligen nya Astra som vi fick se glimtar av i förra veckan. Dock har Opel valt att presentera nya Astra några veckor innan salongen.

Det är inte enbart Opel och övriga Stellantis-bilmärken som skippar München-salongen i höst, även Volvo Cars gör det (dock ställer Polestar ut) samt också Jaguar Land Rover, Kia och Toyota.