Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel Mokka en succé – produceras i Spanien

Opels lilla suv Mokka har blivit en succé, meddelar bolaget. Därför kommer man nu att börja tillverka bilen även i Spanien, samtidigt som man utökar produktionen även i Sydkorea.

Produktionen av Opels lilla suv Mokka har hittills skett enbart i GM:s fabriker i Sydkorea. Systerbilen Buick Encore har också tillverkats i Shanghai i Kina. Nu går dock försäljningen så pass bra att GM beslutat att även tillverka bilen i Europa – och närmare bestämt i företagets fabrik i Zaragoza.

Produktionen kommer att startas under andra halvan av nästa år och GM spenderar hela 80 miljoner dollar, motsvarande drygt en halv miljard kronor, på att uppgradera fabriken. Produktionen kommer inledningsvis att bestå av sammansättning av delar som skeppats från Sydkorea, men ska över tid få mer och mer lokalt producerade delar.

Fabriken i Zaragoza, som sysselsätter 5 800 personer, tillverkar i dag modellerna Corsa och Meriva. Även fabriken i sydkoreanska Bupyeong kommer att utöka sin produktion av Opel Mokka, som på flera stora europeiska marknader har tagit plats bland topp-tre i försöljningsstatistiken för suvar.