Opel ska bygga nästa Citroën C5

GM fortsätter flytta om i leden i de europeiska bilfabrikerna. Näst på tur är ersättaren till Citroën C5 som ska byggas i Tyskland.

Som teknikensvarld.se redan skrivit om flyttar General Motors runt i Opel-leden. Enligt uppgifter till der Spiegel tänker företaget flytta tillverkningen av Opel Astra och nästa generation Zafira från Opels tyska fabriker. I stället ska bilarna byggas i Polen, Storbritannien och nästa Zafira i Frankrike. 

 Men det är inte bara tyska bilar som flyttar utomlands, enligt nya uppgifter från PSA:s fabrikschef Jean-Luc Perrard till Ouest France, rapporterar Auto News. I dagsläget tillverkar PSA-fabriken i Rennes den nuvarande generationen Citroën C5, C6 och Peugeot 508. Förra året tillverkade man 182 300 bilar. 

 Däremot är det inte klart vilken Opel-fabrik som ska få skruva i hop C5-ersättaren, men stämmer uppgifterna om att flytta Astra från Rüsselheim skulle det innebära att Insignia blir den enda modellen som byggs i fabriken. 

 Som en del i samarbetet mellan PSA och GM kommer nästa generation Opel Insignia, Citroën C5 och Peugeot 508 bygga på GM:s plattformer. Mindre bilar, som ersättarna till Opel Corsa och Citroën C3 kommer å andra sidan bygga på PSA-teknik. Dock har en talesperson för PSA att planerna än så länge är för färska och att en konkret plan inte kommer vara klar förrän i slutet av 2012.

 Som vi skrev om igår kommer rockaden innebära att Opel-fabriken i Bochum stängs igen, ett öde som även kan komma att drabba PSA:s fabrik i Rennes. Där hade PSA 12 000 anställda så sent som för tre år sedan, en siffra som i dag är nere i 5 500, skriver Auto News.