Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Opel skippar årets Genèvesalong – har inget nytt att visa

Inte bara är det tomt på nyheter, de måste också skära ned på utgifterna och ett sätt är alltså att inte närvara vid en bilsalong.

Årets förmodligen mest omtyckta bilsalong, av både besökare och utställare, är den i Genève i mars. Merparten av bilvärldens tillverkare visar upp sig där. Exempelvis gör Koenigsegg det samtidigt som de inte syns på flertalet andra salonger. Volvo gallrade i sin salongsnärvaro för några år sedan, men Genève rörde de inte, vilket säger en hel del om själva salongen.

Men en tillverkare som väljer bort Genèvesalongen är Opel (och syskonmärket Vauxhall). Kanske inte valet i grund och botten var deras, de lyder ju numera under franska PSA-koncernen som satt Opel i en form av stålbad där utgifterna ska skäras ned ordentligt. Men framför allt har Opel ingenting nytt att visa upp på salongen i den schweiziska staden.

– Om det inte finns några nya produkter, då ska inte varumärket inte närvara (på salongen), har en PSA-talesperson sagt enligt Automotive News.

Opel presenterade under 2017 hela sju bilnyheter. Fjolåret var därmed hektiskt för det tyska märket som samtidigt gick från att vara amerikanskägt (GM) till att vara franskägt (PSA). I år uppges de inte ha några större nyheter att visa upp utan det blir först under 2019 som vi kan förvänta oss något mer matnyttigt.

Ett annat PSA-märke som inte heller kommer att närvara vid årets Genèvesalong är DS, som även uteblev från Frankfurtsalongen i höstas. Däremot kommer både Citroën och Peugeot att ha montrar i Genève. Peugeot var dock inte med i Frankfurt så det skulle svida att inte närvara vid två stora europeiska salonger.

På bilden ovan ses Opel Grandland X som var märkets största nyhet under fjolåret. Lillebror Crossland X blev för övrigt utsedd till krocksäkraste bilen i sin klass under förra året.