Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Pang Da till Sverige för möte med GM om Saab
Pang Da till Sverige för möte med GM om Saab
Pang Da till Sverige för möte med GM om Saab
Pang Da till Sverige för möte med GM om Saab

Pang Da till Sverige för möte med GM om Saab

Sent i kväll kom uppgifter om att Pang Das vd är på väg till Sverige för att här träffa representanter från GM. Enligt vd:n ska GM ha ändrat inställning till affären, något som kanske underlättar för kineserna att ta över Saab.

Kineserna är fortfarande intresserade av att förvärva Saab Automobile. Pang Das vd Pang Quinghua ska enligt det finansiella nyhetsnätverket MENAFN (Middle East North Africa Financial Network) vara på väg till Sverige. Här ska han träffa GM-höjdare för att diskutera affären.

 Pang Quinghua ska enligt ttela.se ha uttryckt förståelse över att GM opponerat sig mot ett samarbete mellan Saab och de kinesiska bolagen Pang Da och Youngman eftersom det kan skada GM:s egna intressen. Men nu säger han att GM ska ha mjuknat.

 – Nu har GM lättat på sin inställning och jag åker till Sverige för ytterligare diskussioner om affärsrelaterade problem, säger han till menafn.com enligt ttela.se.

 Senast i går uttalade sig GM:s talesman James Cain om affären. Då var budskapet ett annat:

 – Det finns inget som ändrar vår inställning i frågan, sa han.

Varför ett Saab-flygplan som bild till artikeln?

Jag har under dagen fått ett antal mail skickade till mig, alla med samma fråga varför artikelbilden visar ett Saab-flygplan och alla med samma förklaring att Saab Automobile och Saab AB är två vitt skilda företag.

Även jag känner till detta mycket väl men vill här och nu förklara anledningen till bilden för att inte fler missuppfattningar ska uppstå.

Bilden valde jag för att illustrera Pang Das vd:s flygresa till Sverige (för inte kör han väl bil hit?) och vad kan bättre illustrera det än en bild på ett Saab 340A som just denna flygplansmodell heter.

Med för dagen vänliga flygplanshälsningar,

Mattias Rabe, webbredaktör teknikensvarld.se