Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Peter Horbury
Peter Horbury
Peter Horbury
Peter Horbury Foto: @ Fotograf Lars Ardarve AB

Peter Horbury lämnar Volvo – blir designchef på Geely

För en vecka sedan kunde vi avslöja att Volvos designchef Peter Horbury är på väg att lämna Volvo Personvagnar. I dag går Volvo ut med informationen att Horbury utsetts till ny designchef på Geely Group.

När teknikensvarld.se förra fredagen kunde berätta att Peter Horbury är på väg bort från sin tjänst som designchef på Volvo Personvagnar togs det emot av er besökare med blandade känslor. Några av er uttryckte glädje medan merparten verkade tycka det är synd då Horbury förmedlar den rätta Volvo-känslan bättre än till exempel Steve Mattin.

 Nu går Volvo Personvagnar officiellt ut med informationen att Peter Horbury lämnar sin post som designchef för att flytta till Kina och där axla sin nya roll som designchef för Geely Group, Volvos ägare.

 Peter Horbury fick ansvaret för Volvos designavdelning redan 1991 och var så i elva år innan han lämnade för Ford Company där han ledde designarbetet för lyxbilsdivisionen innehållandes Aston Martin, Jaguar, Land Rover och Volvo.

 Våren 2009 var åter tillbaka på Volvo efter att Steve Mattin plötsligt kastat in handduken.

 – Peter har spelat en mycket viktig roll för Volvos design under lång tid och har en stark ställning inom bilvärlden. Jag önskar honom lycka till i sin nya roll inom Geely Group, säger Stefan Jacoby, vd för Volvo Personvagnar.

 – Det är mycket tillfredställande att Peter Horbury har accepterat erbjudandet att leda designutvecklingen för varumärkena inom Geely Group. Hans stora erfarenhet kommer att bli spela en viktig roll för den framtida designen på bilar från Geely, säger Li Shufu, ordförande för Geely Holding Group och Volvo Personvagnar.

 Vem som efterträder Peter Horbury som designchef på Volvo Personvagnar är ännu inte officiellt.

I bildgalleriet nedan kan du se alla Volvo-modeller som Peter Horbury har varit inblandad i på ett eller annat sätt.