Peugeot i krisens spår – inte längre i CAC 40

Att den ekonomiska krisen gått hårt åt PSA-koncernen är knappast någon nyhet. Nu har problemen gjort att PSA har plockats bort ur CAC 40-index, som agerar riktmärke över de 40 viktigaste företagen på Paris-börsen.

Att Peugeot SA, vanligen förkortat PSA, har drabbats hårt i kölvattnet av den ekonomiska krisen är något vi kunnat berätta flera gånger tidigare. Nu har aktiens nergång blivit så stor att CAC 40-index, som utgör ett samlat riktmärke på de 40 viktigaste företagen på aktiebörsen i Paris, valt att ta bort företaget ur sin lista.

Peugeot kommer att ersättas av kemikalieföretaget Solvay i CAC 40-listan, i en förändring som kommer att ske per 24 september. Detta bekräftade Euronext, som driver Paris-börsen, i ett uttalande i förra veckan. Peugeot har under flera kvartal utgjort ett sänke i indexet, säger analytiker, sedan PSA-aktien nått sin lägsta nivå på 26 år.

CAC 40-index kommer dock även fortsättningsvis innehålla bilföretag, både i form av Renault och i form av bensinbolaget Total.