Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
PSA-gruppen
PSA-gruppen
PSA-gruppen
PSA-gruppen

Peugeot och Citroën skruvar ner produktionen

De vikande försäljningssiffrorna börjar kännas av för PSA-gruppen som nu pausar tillverkningen av bilar i sin fabrik i Slovakien.

PSA-gruppen som består av Peugeot och Citroën har haft ett tufft 2011. Jämfört med 2010 har företagen tappat 7,7 procent av försäljningen. I marknadsandelar betyder det 1,7 procent som nu tillfallit bland andra svenska Volvo som under samma period ökat sin försäljning

 Tappet innebär att de franska biltillverkarna tillfälligt stänger igen sin fabrik i Trnava i Slovakien där modellerna Peugeot 207 och Citroën C3 Picasso tillverkats sedan 2009. Produktionsstoppet träder i kraft på fredag nästa vecka och fortsätter genom första och tredje veckan i november. Det är tredje gången i år som tillverkningen stoppas i fabriken i Slovakien. Senast fabriken stannade var i mitten av september efter att fabriken stått helt stilla under augusti.

 Enligt en talesperson för PSA Slovakien har stoppen berott på svängningar i marknaden och underhåll av fabriken samtidigt som man förbereder tillverkningen av en ny modell på fabriken.