Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Pininfarina öppnar avdelning i Shanghai

Det italienska designhuset Pininfarina etablerar sig på den kinesiska marknaden. Det nya kontoret väntas bli Pininfarinas mest lönsamma redan i år.

Det är inte bara de västerländska bilmärkena som etablerar sig på den växande och alltmer lukrativa kinesiska marknaden. I Shanghai har den kinesiska staden satsat cirka 1,7 miljarder kronor för att husera 120 byggnader till 150 design- och bilutvecklingsföretag som får utrymmen på mellan 300 och 2 000 kvadratmeter.

 Några som nappat på affären är italienska Pininfarina, som planerar att etablera sig i området inom en snar framtid. Enligt In Auto News spår Pininfarina-basen Silvio Pietro Angori att Kina troligtvis kommer bli företagets största marknad redan i år, när man går om nuvarande kassakon Tyskland. I dagsläget kommer en dryg tredjedel av företagets vinster från Tyskland.

 Pininfarina siktar på att vända sina röda siffror till positivt resultat, vilket man säger sig kunna göra i år. Det blir i så fall första gången sedan 2004 som företaget går med vinst.