Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4 (under duk) och Polestar 5 på en och samma bild.
Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4 (under duk) och Polestar 5 på en och samma bild.
Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4 (under duk) och Polestar 5 på en och samma bild.
Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4 (under duk) och Polestar 5 på en och samma bild. Foto: Polestar

Polestar börsnoteras i midsommarhelgen

Nu är en börsnotering nära även för Volvos dotterbolag Polestar. Första handelsdag på den amerikanska Nasdaq-börsen väntas bli fredag den 24 juni, midsommarafton.

Polestar meddelar i ett pressutskick att avtalet med det så kallade spac-bolaget Gores Guggenheim är mycket nära att bli klart. Polestar planerar att noteras på den amerikanska Nasdaq-börsen genom Gores Guggenheim som har bolagsstämma på onsdagen den här veckan och efter det uppges det inte finnas några hinder för en börsnotering. Första handelsdag väntas bli fredag den 24 juni.

Uppgiften om noteringen har fått Gores Guggenheims aktie att rusa, och även Volvo Cars aktie på Stockholmsbörsen fick ett lyft. Volvo Cars noterades på Stockholmsbörsen den 29 oktober i fjol.

LÄS MER: Volvos moderbolag söker börskapital

Börsnoteringen väntas tillföra Polestar 850 miljoner dollar i nytt kapital, motsvarande nästan 8,6 miljarder kronor. Och det kan behövas med tanke på Polestars stora framtidsplaner. Utöver den stora suvmodellen Polestar 3 som lanseras i oktober finns modellerna 4 och 5 i startgroparna. Polestar 4 beskrivs som en coupésuv som kommer ut på marknaden någon gång under 2023 och blir syskonmodell till Volvo C40 Recharge. Polestar 5 kommer år 2024 och väntas bli mycket lik konceptbilen Precept.