Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock & Polestar

Polestar etablerar sig i Trollhättan

På klassisk Saab-mark i Trollhättan väljer elbilstillverkaren Polestar nu att etablera sig med en del av sin verksamhet.

Trollhättan är en ort mest känd för Saab Automobile, men det är nu några år sedan det anrika, svenska bilmärket var verksamt. I stället är det en rad andra fordonsinriktade företag som driver affärsverksamhet i staden i Västergötland, inte minst Nevs.
Polestar förknippas främst med Göteborg i och med relationen till Volvo Cars samt att huvudkontoret ligger i staden. Det hindrar dock inte Polestar från att etablera ett så kallat satellitkontor i Trollhättan.

Polestar har redan flyttat in med 20-talet anställda i 1 200 kvadratmeter stora lokaler i utvecklingscentrumet Innovatum District. 700 kvadratmeter utgör kontorsyta och 500 kvadratmeter verkstadsyta. Filialens fokus uppges vara utveckling och provning.

– Det finns en hög kompetens inom automotive i Trollhättan, men också en stark tradition som både lever kvar och frodas sedan Saab-tiden. Många av mina medarbetare bor i Trollhättan så det var också av omtanke om dem som gjorde att valet föll på Innovatum District, säger David Ekholm, ansvarig för utveckling av elmotorer och transmission, och fortsätter:

– Polestar fortsätter att växa och inte minst på forsknings- och utvecklingsavdelningen behöver vi rekrytera, och vi vet att det finns många med rätt kompetens i Trollhättan och övriga Västsverige.