Polestar-fabriken i Kina är nu igång

I dag har Polestar öppnat sin första fabrik, den i kinesiska Chengdu som till en början ska tillverka modellen Polestar 1.

Nya fabriken finns i Chengdu i Kina och kommer producera Polestar 1, märkets första modell. Fabriken ska producera elbilar för den kinesiska och den globala exportmarknaden.

Enligt Polestar har Kinas industrialisering utvecklats och ryktet som ett producerande land har förbättrats. Dessutom finns även rätt kunskap på platsen.

– Här i Chengdu producerar vi inte bara en bra premium- och prestandaladdhybrid. Vi har även skapat en inspirerande tillverkningsmiljö, en fantastisk plats att jobba och besöka. Det reflekterar verkligen Polestar-märket, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi lovade att vi skulle ha byggt vår första fabrik 2019, vi lovade att bilarna skulle levereras till kunder det här året och vi lovade att vi skulle göra saker och ting annorlunda. Återigen levererar vi våra löften. Det är verkligen ett stolt ögonblick för hela Polestar-teamet.

De första bilarna förväntas bli leveransklara i slutet av 2019. Polestar 1 har 600 hästkrafter och ett vridmoment på 1 000 newtonmeter – du kan läsa vår provkörning av den här. I ett senare skede ska Polestar börja tillverka och lansera rena elbilen Polestar 2 som du kan läsa mer om här.