Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Polestars designkontor i Göteborg (på bilden) kanske kompletteras av ytterligare ett kontor för forskning och utveckling.Polestars designkontor i Göteborg (på bilden) kanske kompletteras av ytterligare ett kontor för forskning och utveckling.Polestars designkontor i Göteborg (på bilden) kanske kompletteras av ytterligare ett kontor för forskning och utveckling.
1 AV 2
Polestars nya elbil är presenterad men dröjer innan den rullar på vägarna
2 AV 2
Polestars designkontor i Göteborg (på bilden) kanske kompletteras av ytterligare ett kontor för forskning och utveckling.
Foto: Stefan Isaksson / Polestar

Polestar planerar utöka verksamheten i Sverige

Polestar planerar en storsatsning i Sverige och då specifikt Göteborg, enligt uppgifter till Sveriges Radio Ekot. Det är en långsiktig satsning eftersom företaget redan meddelat att de ska minska personalstyrkan med tio procent.

Nyligen meddelades att både Volvo EX90 och Polestar 3 blir försenade på grund av mjukvaruproblem. Produktionen var beräknad att starta i år, men är framflyttad till första halvåret 2024. Förseningen bidrog till att Polestar varslat om uppsägning för 170 anställda i Sverige och att ett anställningsstopp infördes.

Nu ska Polestar däremot planera för en framtida större satsning. Enligt uppgifter till Ekot ska man öppna ett nytt kontor med fokus på forskning och utveckling och detta kan hamna i Göteborg. Polestars huvudkontor finns just där och har i dag 1 700 anställda i Sverige.

Om satsningen skulle bli verklighet, vilket är oklart än så länge då Polestar inte velat kommentera ärendet, skulle det innebära hundratals nya jobb. Men eftersom det råder anställningsstopp och att man ska minska personalstyrkan med 170 personer så är detta med största sannolikhet längre fram i framtiden.

Källorna uppger att det ska finnas interna diskussioner om satsningar inom bolaget, så även om det inte blir i Sverige kommer vi troligen få se satsningar i Europa framöver.