Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fredrika Klarén, hållbarhetschef på Polestar, är inblandad i en rapport om bilindustrins utsläpp.
Fredrika Klarén, hållbarhetschef på Polestar, är inblandad i en rapport om bilindustrins utsläpp.
Fredrika Klarén, hållbarhetschef på Polestar, är inblandad i en rapport om bilindustrins utsläpp.
1 AV 2
Polestars nya elbil är presenterad men dröjer innan den rullar på vägarna
2 AV 2
Fredrika Klarén, hållbarhetschef på Polestar, är inblandad i en rapport om bilindustrins utsläpp.
Foto: Sanne Väli-Tainio / Polestar

Polestar-rapport: Bilindustrin måste minska utsläppen

Polestar och Rivian konstaterar i en gemensam rapport att bilindustrin kommer att överskrida FN:s klimatmål med 75 procent till 2050. De anser att industrin behöver och kan göra mer för att förhindra det.

Förenta Nationernas klimatmål, som fastställts i den så kallade IPCC-rapporten, handlar om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grad. För att uppnå det behöver växthusgaserna minska med 43 procent till 2030 och ännu mer till 2050. Personbilar står för ungefär 15 procent av de totala utsläppen globalt och spelar därför en stor roll.

Nu har Polestar och Rivian tillsammans tagit fram en rapport i ämnet och de drar slutsatsen att bilindustrin kommer att överskrida 1,5-gradersgränsen med minst 75 procent till 2050, om man ser till de satsningar på hållbarhet som är presenterade i nuläget. De menar att elektrifiering, som de flesta biltillverkare lägger krut på, inte räcker.

De menar däremot inte att bilindustrin inte kan komma ikapp – tvärtom tror de att det finns en chans att hamna på rätt spår. Elektrifieringen måste till att börja med snabbas upp, enligt rapporten, men utöver det behöver man öka den förnybara energin i elnäten samt minska utsläppen i tillverkningskedjan. 

– Bilföretag kan vara på olika vägar när det kommer till varumärke, design och affärsstrategier, och vissa kommer inte ens att erkänna att vägen till framtiden är elektrisk. Jag tror att det är det, och att klimatkrisen är ett delat ansvar, och vi måste se bortom avgasutsläppen. Denna rapport klargör vikten av att agera nu och tillsammans. Det finns en tydlig kostnad för passivitet, men det finns också en ekonomisk möjlighet för innovatörer som hittar nya svar på de utmaningar vi står inför, säger Fredrika Klarén, hållbarhetschef på Polestar, i ett pressmeddelande.

Rapporten anser att industrin måste implementera ett fast slutdatum för försäljning av fossila bränslen globalt – de nämner alltså ingenting om syntetiska bränslen. Elektrifieringen anses vara framtiden, men att det måste petas i alla hörn: fler elbilar, grön el och minska utsläppen vid tillverkning.

Polestar och Rivian bjuder in till samtal med andra som vill diskutera och hjälpas åt att komma fram till lösningar, då de menar att alla måste dra sitt strå till stacken – snabbt.