Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestar söker nya samarbetspartners

Polestar jagar vidare mot målet att utveckla en helt koldioxidneutral bil, Polestar 0, till år 2030. Nu meddelar Polestar att de kommer samarbeta med SSAB, Hydro, ZF, ZKW och Autoliv för att nå det målet. Men de söker efter fler samarbetspartners.

Till år 2040 siktar Polestar på att hela deras verksamhet ska vara helt klimatneutral och det är ett bra tag kvar tills dess. Därför letar de nu efter nya samarbeten och det spelar ingen roll om det är leverantörer, forskare, universitet, entreprenörer, innovatörer, investerare eller andra som hör av sig så länge målet är detsamma, noll utsläpp. Det är ingen lätt uppgift de står inför.

Det har hänt och fortsätter hända mycket med den stora omställningen till elbilar, men det stannar inte där. Hela industrin håller på försöker anpassa och ställa om för att få ner utsläppen inom sina respektive områden. Det pratas en hel del om mindre smutsigt stål, så kallat fossilfritt stål. SSAB är en stor producent och ska bidra med sin expertis och de samarbetar redan med Volvo i samma avseende. I det här fallet ska samarbetet utmynna i fler klimatsmarta lösningar vad gäller olika material till Polestars bilproduktion.

Autoliv kommer samarbeta med Polestar när det gäller säkerhetsutrustningen som till exempel krockkuddar och säkerhetsbälten. Det norska företaget Hydro kommer bidra med expertis inom områdena kolfritt aluminium och förnyelsebar energi. Företaget ZF ska bidra med resurssparande och lägre koldioxidutsläpp gällande elektriska drivlinor.

– Det var tydligt från början att detta inte är ett solouppdrag och vi är mycket glada över att kunna presentera en så stark uppställning med intresserade partners. Vi uttnyttjar innovation och samarbete för att hantera klimatkrisen, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.