Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestars huvudkontor i Torslanda tar form

Som varumärke på egna ben behövs ett eget huvudkontor. Och det är på gång, bygget har påbörjats i Torslanda.

I september 2018 ska det stå klart, Polestars nya huvudkontor på samma område som Volvos huvudkontor och fabrik i Torslanda. Bygget har nyss påbörjats och hur det kommer att se ut när det står färdigt ser vi på bilden ovan.

– Det är en arkitektonisk översättning av vad vårt varumärke står för, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd.

Polestar beskriver sitt huvudkontor som rent och kompromisslöst vars öppna layout ska fungera som ett inspirerande och kreativt arbetsområde för personalen. Närheten till Volvo är också vald med omsorg med tanke på det nära samarbetet mellan de två märkena.

Byggnaden, som har ritats av Bornstein & Lyckefors, består av tre plan på totalt 3 800 kvadratmeter som ska kunna husera 200 anställda, upp från dagens 110 Polestar-anställda.

I mitten av nästa år lanseras märkets första modell. Polestar 1 är en laddhybrid med 600 hästkrafter och 15 mils räckvidd på elektricitet.I mitten av nästa år lanseras märkets första modell. Polestar 1 är en laddhybrid med 600 hästkrafter och 15 mils räckvidd på elektricitet.I mitten av nästa år lanseras märkets första modell. Polestar 1 är en laddhybrid med 600 hästkrafter och 15 mils räckvidd på elektricitet.
I mitten av nästa år lanseras märkets första modell. Polestar 1 är en laddhybrid med 600 hästkrafter och 15 mils räckvidd på elektricitet.