Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polestars nya huvudkontor står klart

En ny vit kub står uppförd på Volvo-området på Hisingen i Göteborg.

Den vita kuben är inget mindre än Polestars nya huvudkontor som vi i början av året skrev skulle uppföras på Volvo Car Groups område. ”Polestarkuben” kallas byggnaden som har designats av svenska arkitekter från arkitektfirman Bornstein Lyckefors i samarbete med Polestars varumärkesteam.

Polestar beskriver att byggnadens form och glans speglar den roll som ledstjärna företaget har inom Volvo Car Group vad gäller design och teknik.

– Minimalistisk, avant-garde design är hjärtat i Polestars varumärke, för våra bilar och på det sätt vi interagerar med våra kunder. Design spelar också en viktig roll för hur vi känner och samarbetar på vår arbetsplats. Med vårt nya huvudkontor vill vi transformera en existerande struktur och skapa en ny, modern byggnad inom Volvo Cars område som uttrycker våra varumärkesvärderingar och som blir en inspirerande och åtråvärd plats för vårt globala team att arbeta på, säger Thomas Ingenlath, vd på Polestar.

Upplyst logotyp på fasaden.

I morgon är det exakt ett år sedan Polestar avtäckte märkets första modell, kallad 1.

– Vi har uttryckt vår minimalistiska design för vårt varumärkes utseende sedan vi lanserade oss globalt i oktober förra året. På platser som bilsalongen i Genève, Goodwood Festival of Speed och Pebble Beach Concours d’Elegance, har vårt varumärke förkroppsligats av ett starkt arkitektoniskt statement. I Kina, kommer ytterligare ett arkitektoniskt uttryck snart vara klart när vi avslutar byggandet av Polestar Production Centre i Chengdu. Inom precis ett år, har vi redan etablerat Polestar som ett globalt varumärke med ett globalt fotavtryck, avslutar Thomas Ingenlath.

I förra veckan avslöjade Polestar att deras första Polestar Space öppnar i Oslo under 2019.