Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Polisrazzia mot Mercedes efter misstanke om utsläppsfusk

I går genomförde polis och åklagare tillslag mot flera platser i Tyskland i jakt på bevis mot det påstådda utsläppsfusk som Daimler-koncernen anklagas för.

På order från åklagarmyndigheten i Stuttgart slog 23 åklagare och 230 poliser under tisdagsmorgonen till mot Daimler AG runt om i Tyskland, bland annat i Badem-Württemberg, Berlin, Niedersachsen och Sachsen. Anledningen till razzian är en pågående utredning om misstänkt utsläppsfusk hos dieselbilar.

Daimler säger att de samarbetar fullt ut med myndigheterna. Koncern-vd Dieter Zetsche påtalade vid ett möte i Berlin i mars att tyska myndigheter inte har kunnat påvisa att deras bilar innehåller manipulation för att sänka utsläppen på olagligt vis. Det ska dock påpekas att Mercedes har skickat ut information till Mercedes-ägare om att deras bilar ska justeras i enlighet med en överenskommelse med tyska myndigheten KBA för att sänka utsläppen. De hävdar att bilarna redan är lagliga men vill sänka utsläppen ytterligare, samt att bilarna över huvud taget inte påverkas av ingreppet, sett till exempelvis prestanda och förbrukning. Känns uttalandet igen?

Även i USA är Daimler under utredning.