Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Porsche

Porsche med nytt leveransrekord

Den första halvan av året har, trots fortsatt pandemi och komponentbrist i världen, varit framgångsrikt för Porsche. Den tyska biltillverkaren har slagit sitt eget rekord för levererade bilar då man satt 153 656 nycklar i händerna på köpare.

Världen börjar så sakteliga vakna efter att ha varit lamslagen av coronapandemin under vad som känts som en evighet. Bilbranschen har börjat återhämta sig något och under juni månad steg nybilsförsäljningen med 13 procent i Europa. Ett märke som sannerligen har fått upp farten är Porsche som nu rapporterar fina försäljningssiffror.

Under 2021:s första halvår levererade Porsche 153 656 nya bilar – en uppgång med 31 procent jämfört med fjolåret och ett nytt leveransrekord för företaget. Samtliga modeller har ökat men bäst sålde Porsche Cayenne som gått upp med 12 procent med i fjol och näst bästa modell var Macan vars försäljning steg med hela 27 procent.

– Vi är extremt nöjda med den stora efterfrågan som finns för våra sportbilar – vi har ökat mer under årets första halva än vad marknaden gjort i stort. Elektrifieringen växer i samtliga regioner och denna utveckling bekräftar den väg vi tagit med vår bilstrategi,

– I Europa har 40 procent av alla levererade bilar en elmotor oavsett om det handlar om en ren elbil eller en laddhybrid. Vår högsta prioritet förblir att uppfylla våra kunders drömmar, säger Detlev von Platen, styrelsemedlem för försäljning och marknad på Porsche AG.

Mest har Porsche förbättrat sig i USA där leveranserna gått upp med 50 procent, men störst förblir man i Kina med 48 654 levererade bilar under det första halvåret. I Kina har försäljningen ökat med 23 procent och den främsta förklaringen till detta är en starkare efterfrågan på tvådörrars-sportbilar – 911 har sålt 83 procent bättre än i fjol.

– Våra orderböcker är fulla. Samtidigt är vi medvetna om den osäkerhet som finns i branschen på grund av coronapandemin och komponentbristen. Vi kommer fortsatt att hålla ett öga på situationen i omvärlden samtidigt som vi behåller vårt optimistiska synsätt, avslutar Detlev von Platen.