Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Porsches elbil Taycan.Porsches elbil Taycan.Porsches elbil Taycan.
Porsches elbil Taycan. Foto: Daniel Wollstein / Porsche

Porsche satsar på egen tillverkning av högpresterande battericeller

Likt övriga i branschen storsatsar Porsche på elbilsmarknaden, och nu avslöjar man planer på att bygga en fabrik i tyska Tübingen för att tillverka battericeller till märkets snabbaste bilar.

Elbilar står på modet i dag och Porsche vill såklart inte vara sämre än någon annan. I fjol debuterade företagets första elbil Taycan och senare i år får elbilsflottan tillökning när Taycan Cross Turismo rullar ut på marknaden.

För att kunna tillgodose märkets tilltagande batteribehov annonserar man nu att en fabrik för produktion av battericeller ska byggas. Fabriken ska ligga i staden Tübingen, drygt tre mil sydväst om Porsches hemstad Stuttgart.

MISSA INTE: Intervju med Peter Carlsson – mannen bakom Northvolt

Det är Porsches vd Oliver Blume som avslöjar planerna på egen produktion av battericeller.Det är Porsches vd Oliver Blume som avslöjar planerna på egen produktion av battericeller.Det är Porsches vd Oliver Blume som avslöjar planerna på egen produktion av battericeller.
Det är Porsches vd Oliver Blume som avslöjar planerna på egen produktion av battericeller. Foto: CB / Porsche

Företaget kommer fortsatt köpa batterier från Volkswagen-gruppen, men menar att det även finns en marknad för högpresterande battericeller, som man ska producera själva.

– Det är Porsches domän. Vi vill ligga i framkant i tillverkningen av högeffektiva battericeller, säger företagets vd Oliver Blume, i en intervju med tyska Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Volkswagen-gruppen planerar att investera i ett halvdussin battericellsfabriker i Europa för att minska sitt beroende av asiatiska producenter och kunna nå EU:s allt tuffare miljökrav. Bland annat investerar man i Northvolt-fabriken i Skellefteå.