Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Porsche stämda för Paul Walkers och Roger Rodas död

Tro det eller ej, men Porsche har nu blivit stämda för att ha tillverkat en bristfällig bil i Carrera GT, den modell som Paul Walker och Roger Rodas kraschade i förra året.

30 november förra året kraschade skådespelaren Paul Walker och hans vän, tillika racerföraren, Roger Rodas så svårt i en Porsche Carrera GT av årsmodell 2005 att de båda omkom.

Enligt polisrapporten berodde olyckan inte på några mekaniska fel på bilen utan på hög fart. Roger Rodas, som satt bakom ratten vid olyckstillfället, ska ha kört i drygt 150 km/h i timmen på en vägsträcka där det råder 72 km/h.

Nu har Roger Rodas fru, Kristine Rodas, lämnat in en stämning mot Porsche där hon hävdar att den tyska biltillverkaren har tillverkat en bristfällig bil i Carrera GT som led av konstruktionsfel och felaktig fjädring.

 I stämningsansökan står att läsa följande:

”Carrera GT var osäker för dess avsedda användningsområde på grund av defekter i tillverkning, design, test, komponenter och beståndsdelar, så att den inte skulle tjäna sitt syfte på ett säkert sätt.”

Dessutom hävdar Kristin Rodas att hennes man Roger Rodas körde i 88 km/h vid olyckstillfället, inte dryga 150 km/h som polisrapporten säger.