Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Problem för Volkswagen: ID.3 kan försenas ett år

Volkswagens efterlängtade elbil ID.3 är planerad att lanseras i sommar, men så kanske det inte blir. Stora mjukvaruproblem riskerar att försena ID.3 lanseringen upp till ett år.

Volkswagens planerade lansering av ID.3 i sommar kan behöva skjutas på framtiden, i värsta fall så länge som upp till ett år. Volkswagen har hundratals föreseriebilar på test hos speciellt utvalda förare och när det har varit som värst har dessa rapporterat upp till 300 fel per dag. Det skriver tyska Manager Magazin och hänvisar till Volkswagens egna experter.

Marcus Engström på bilden har ingenting med förseningen att göra. Chefredaktören har bara provsuttit bilen i samband med avtäckningen i Sverige.Marcus Engström på bilden har ingenting med förseningen att göra. Chefredaktören har bara provsuttit bilen i samband med avtäckningen i Sverige.Marcus Engström på bilden har ingenting med förseningen att göra. Chefredaktören har bara provsuttit bilen i samband med avtäckningen i Sverige.
Marcus Engström på bilden har ingenting med förseningen att göra. Chefredaktören har bara provsuttit bilen i samband med avtäckningen i Sverige.

Enligt Manager Magazin var Volkswagen medvetna om mjukvaruproblemen redan i december 2019, men valde att fortsätta tillverka bilar och ställa dem på lager i väntan på att uppdateras. ID.3:ans grundläggande mjukvara sägs ha utvecklats ”för snabbt” och att bilens olika datorsystem inte förstår varandra.

LÄS MER: Allt om Volkswagen ID.3

En lång försening kan bli kostsam för Volkswagen som behöver få ut många nollutsläppsbilar på marknaden för att klara sig undan koldioxidböter i Europa. Volkswagen uppges ha fler än 10 000 tekniker som arbetar med att lösa mjukvaruproblemen i ID.3.