Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
PSA samarbetar med GMPSA samarbetar med GMPSA samarbetar med GM
PSA samarbetar med GM

PSA Peugeot Citroën ska samarbeta med GM

PSA Peugeot Citroën har åter bekräftat ett samarbete med General Motors för att utveckla kommande småbilar. Dessutom ska tillverkarna slå sig in på nya marknader.

PSA Peugeot Citroën har i dagarna bekräftat ett samarbete med General Motors trots de senaste uppgifterna om att så inte skulle bli fallet. Det fördjupade samarbetet innebär gemensamma inköp och utveckling av kommande bilmodeller. De första samarbetena rör:

Ett      gemensamt joint venture-program för att ta fram en kompakt MPV för      Opel/Vauxhall som även ska resultera i en motsvarande kompakt crossover      för Peugeot.

Ett      gemensamt joint venture-program för att ta fram en MPV i småbilssegmentet      för Opel/Vauxhall och Citroën.

En      uppgraderad småbilsplattform för låga koldioxidutsläpp för nästa      generations bilar från Opel/Vauxhall och Peugeot/Citroën ämnade för Europa      och andra regioner.

Enligt samarbetsparterna ska de första modellerna presenteras under 2016. Dessutom kommer de olika tillverkarna utmärka sig från varandra genom att bära karaktärsfulla märkesegenskaper.

Om samarbetet löper väl ut ska framtida projekt innebära gemensam utveckling av små bränslesnåla men starka motorer med rötter från PSA-koncernen. Dessutom ska märkena även satsa på Sydamerika och andra tillväxtmarknader.