Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: HuangLeRong

Qoros öppnar sitt första showroom

Sex år efter att företaget grundades har Qoros nu slagit upp portarna till sin första återförsäljarhall. Så här kommer det att se ut när man ska köpa en Qoros.

Det är inte bara kaliforniska Tesla som fascinerar bilvärlden. I Kina ångar nystartade Qoros på till synes utan bekymmer. I höstas fick Qoros 3 Sedan toppbetyg när den krocktestades av Euro NCAP och nu har man invigt sitt första dedikerade showroom i Shanghai.

 I den 4 000 kvadratmeter stora hallen ska uteslutande Qoros-bilar säljas. Qoros har i nuläget skrivit kontrakt med 120 fristående bilåterförsäljare runt om i Kina och de första ska komma igång med Qoros-försäljning vid årsskiftet. Innan 2014 är slut planerar Qoros att ha en bra bit över 100 försäljningsställen.

 Qoros har en stark koppling till Sverige med 20 svenskar på lönelistan men när bilarna börjar säljas här är ännu oklart. Lanseringen i Europa dröjer till 2015-2016 och man siktar på att kunna sälja bilarna för priser omkring 20 000 euro, vilket motsvarar cirka 180 000 kronor.