Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Razzia mot Porsche igen – misstänkta mutor

Åklagare och poliser har slagit till mot Porsches kontor i Stuttgart. Denna gång inte i jakt på bevis för fusk med dieselmotorer utan för att man fått information om misstänkt bestickning.

Tyska åklagarmyndigheter och polis har på senare år genomfört flertalet razzior mot tyska biltillverkare, detta i spåren av dieselgate-skandalen. Nu har Porsches huvudkontor i Stuttgart fått påhälsning igen, denna gång av tio statsåklagare och 175 poliser. Det var i tisdags de slog till men anledningen var inte fusk med dieselmotorer. I stället har man fått information om misstänkta mutor, det rapporterar flertalet tyska medier.

Det ska handla om en delstatsanställd på skattekontoret som har överlämnat hemlig information till Porsches skatterådgivare, och i gengäld ska personen på skattekontoret ha mottagit någon form av mutor.

Enligt åklagarmyndigheten riskerar sex personer, varav några sägs ha ledande roller inom företaget, att åtalas för trolöshet mot huvudman.

Även privata hem i närliggande Pforzheim and Karlsruhe fick påhälsning av åklagare och polis efter att det upptäckts att en tidigare representant i Porsches arbetsråd mottagit ovanligt höga ersättningar. En skattebyrå samt en finansiell rådgivare inkluderades också i razzian.

Porsche har meddelat att man i detta ärende samarbetar fullt ut med myndigheterna.

LÄS MER: Porsche bötfälls med 5,7 miljarder kronor