Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rekordsiffror för Rolls-Royce

2018 blev ett rekordår för lyxbilstillverkaren Rolls-Royce. Aldrig tidigare har man sålt fler bilar och tjänat mer pengar.

2018 var ett bra år för flera biltillverkare sett till försäljning, bland annat Volvo som för första gången nådde en årsförsäljning på över 600 000 bilar.

Rekord blev det även för lyxbilstillsverkaren Rolls-Royce som dock bara kom upp i den i sammanhanget blygsamma siffran 4 107 bilar. Det är i alla fall den bästa siffran någonsin under tillverkarens 115-åriga historia. Man slog även rekord i profit, men hur mycket det handlar om framgår inte av pressmeddelandet. Rekord blev det även i antalet anställda som 2018 klättrade över 2 000 personer.

Rolls-Royce Phantom generation åtta kom 2017.Rolls-Royce Phantom generation åtta kom 2017.Rolls-Royce Phantom generation åtta kom 2017.
Rolls-Royce Phantom generation åtta kom 2017.

Bilarna har sålts i 50 olika länder där Amerika är den största marknaden och huvudanledningen till succén stavas Phantom – flaggskeppsmodellen som 2017 kom i ny skepnad.

Rolls-Royce har stora förhoppningar för 2019 då suven Cullinan tar sig an marknaden på allvar. De första bilarna levererades strax före jul förra året. Vår provkörning av bilen kan du läsa här.