Renault sänker produktionstakten

Franska biltillverkaren Renault skruvar ner tempot på de rullande banden i sin fabrik i Slovenien till följd av den vikande marknaden.

Från och med april kommer 286 arbetare färre gå till jobbet på Revoz-fabriken i Novo Mesto i Slovenien. Detta efter att Renault dragit ner på personalstyrkan med tio procent, ner till totalt 2 200 anställda. Fabriken tillverkar Renaultmodellerna Twingo, Clio och Wind.

 – De senaste månaderna har Revoz märkt en sjunkande orderingång till följd av den stora kris som slagit mot den europeiska marknaden, säger företrädare för Revoz-fabriken i ett pressmeddelande rapporterar In Auto News.

 Renaults försäljningssiffror sjönk under februari månad med nära en fjärdedel jämfört med året innan, och företaget verkar spå en mörk framtid på den europeiska marknaden.

Men den franska tillverkarens satsningar på de expanderande marknaderna i Indien, Brasilien och Ryssland börjar ge frukt och Renault väntar sig att sälja fler bilar i år jämfört med förra, uppger Renaults försäljningschef Jerome Stoll.