Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce går som tåget

I tider då de flesta biltillverkare redovisar minskad försäljning slår det anrika brittiska märket försäljningsrekord.

Mitt under rådande pandemi slår Rolls-Royce till med sina bästa siffror någonsin. Förvisso handlar det om kvartalsrapport, om antal sålda bilar januari till och med mars 2021, men faktum kvarstår. Aldrig tidigare under märkets 116-åriga historia har Rolls-Royce sålt fler bilar än just nu. Ökningen jämfört med samma period 2020 är 62 procent upp, men ännu intressantare är att 2021 innebär en ökning från det tidigare rekordet som sattes 2019.

Under de tre första månaderna 2021 levererades 1 380 sålda bilar och enligt Rolls-Royce ser man ökning på i stort sett alla marknader där USA, Kina och resten av Stillahavsregionen står för största ökningarna. Nyligen introducerade Ghost och suven Cullinan står för merparten av försäljningen, samtidigt som även märkets specialavdelning Bespoke comissions når nya rekordnivåer.

Foto: Oliver Edwards / Rolls-Royce

– Rolls-Royce Motor Cars har gjort en stark start på 2021, vilket återspeglas i försäljningssiffrorna för första kvartalet som är de högsta i vår 116-åriga historia. Då orderböckerna är välfyllda, särskilt för nya Ghost och Cullinan, försäljningen växer på nyckelmarknaderna och Bespoke commissions ligger på rekordnivåer skulle jag säga att vår verksamhet är i utmärkt form. Vi har all anledning att vara optimistiska för resten av 2021, säger Torsten Müller-Ötvös, verkställande direktör, Rolls-Royce Motor Cars

– Alla medlemmar i vårt extraordinära team, hos Rolls-Royce vid Goodwood och över hela världen, har varit avgörande för att leverera dessa anmärkningsvärda resultat. Deras färdigheter, talanger, engagemang och entusiasm gör oss till dem vi är, avslutar Torsten Müller-Ötvös.