Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
SaabSaabSaab
Saab Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Saab bryter avtalet med Pang Da och Youngman

I juli slöt Saab och Pang Da samt Youngman ett avtal om samarbete där de kinesiska bolagen var tänkta att gå in som delägare i Saab. Men nu meddelar Saab att man med omedelbar verkan bryter avtalet med kineserna.

I fredags skickade Saab ut ett pressmeddelande om att kinesiska Pang Da och Youngman ville köpa hela Saab men att Victor Muller ratade kinesernas bud. Enligt svd.se var det ett riktigt skambud. De kinesiska företagen erbjöd endast 200 miljoner kronor för alla aktier i Saab Automobile. Dock säger Saab att Victor Muller fortfarande för samtal med kineserna för att höja budet.

 I dag, söndag, har Saab skickat ut ett nytt pressmeddelande. Denna gång kan man läsa att Saab bryter det avtal som ingicks med Pang Da och Youngman i juli.

 Anledningen till Saabs helomvändning är de kinesiska bolagens misslyckande att följa avtalet och genomföra de pengatransaktioner som var villkoren för affären.

 Om Saabs hetaste spår nu är Kina eller USA i form av North Street Capital är oklart. En sak är då säker. På tisdag är det den 25 oktober och då ska många av de anställda på Saab ha lön. Var Saab ska få pengar ifrån återstår att se eftersom den statliga lönegarantin inte ser ut att träda i kraft (i tid) denna gång.