Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saab-fabriken drar en sista suck

På måndagen drog det rullande bandet vid Saabs fabrik i Trollhättan igång igen för att skruva ihop de sista 50 exemplaren av Saabar som ännu inte är färdigbyggda.

Idag fick några av arbetarna vid Saab-fabriken komma tillbaka till sin gamla arbetsplats på golvet i Saab-fabriken i Trollhättan. Men det är ingen långvarig anställning som väntar personalen, utan det är en begränsad serie bilar som ska byggas klart. 

 – Spöklikt, sa montören Johan Eriksson till TV4 Väst. 

 På fredag ska konkursboet efter Saab Automobile vara sålt till en eller flera nya ägare, men Ana, som bland annat byggt om Saabar till polisbilar, har fått tillstånd att bygga de cirka 50 bilar bilarna det rör sig om. Utöver bilarna har man även köpt 46 karosser och 14 000 fälgar, däck och reservdelar.

 – Vi kunde erbjuda en helhet och har möjlighet att montera ihop de sista bilarna, säger Anas vd Joachim Lind till TTELA.

 Den sista april är sista dagen Ana får vara i fabriken. Då ska de ha tömt fabriken på de delar man lyckats köpa och flyttat in dem i en 5 000 kvadratmeter stor lokal i Trollhättan.