Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Saab Facebook
Saab Facebook
Saab Facebook
Saab Facebook

Saab-fans ockuperar GM på Facebook

Efter General Motors nej till Saab-affären mellan Pang Da, Youngman och Swedish Automobile har Saab-entusiaster samlat krafterna och öser ut bilder på Saabar på General Motors Facebook-vägg.

Efter medieframgångarna med Occupy Wall Street-rörelsen verkar en trogen skara Saab-fans försöka ”Occupy” GM:s Wall på Facebook. Genom att skriva frasen ”Let Saab go” (ung. Låt Saab gå) försöker internetrörelsen påverka General Motors till att tillåta att affären ska gå igenom. Många användare bifogar även en bild på sin Saab i sin vädjan till GM att låta affären gå igenom.Rörelsen startades på Saab-forumen SaabWay Club och SaabsUnited för en dryg vecka sedan och verkar nu få spinn på General Motors Facebook-sida.

 General Motors har tidigare vägrat låta affären gå igenom av egna konkurrensskäl, eftersom Saab kommer bli en direkt utmanare på den kinesiska marknaden med teknik som till stor del bygger på licenser från just GM. 

Det är inte första gången Saab-entusiaster slåss för sitt favoritmärke. 2009 gjorde David Blumberg låten Griffin Up, som Teknikens Värld uppmärksammade. 

Om Let Saab Go-rörelsen lyckas med sin kampanj är inte klart, eller hur stort genomslag det faktiskt får. Men det verkar vara få märken som har så trogna fans som det lilla märket från Trollhättan.

https://youtu.be/B-jUir7ypPU?width=575&height=353