Saab tackar nej till bud

Swedish Automobile bekräftar att ett bud från Pang Da och Youngman har inkommit om att få köpa hela företaget. I samma pressmeddelande meddelar man att man vänligt men bestämt kommer tacka nej.

Gårdagens turer kring Saab där det kom fram att advokaten Guy Lofalk som har hand om Saabs företagsrekonstruktion, haft möten med Pang Da och Youngman om en lösning som går ut på att de kinesiska företagen helt tar över Saab. 

 Det skulle i sin tur betyda att Victor Muller och Saabs ägare Swedish Automobile N.V. helt kringgås och Saab Automobile sätts i konkurs. De båda kinesiska företagen försvarar handlingen med att förhållanden i Saab har ändrats sedan man i juli kom överens om att bara ta över 53,4 procent av företaget. 

 Nu är det också bekräftat att Guy Lofalk lämnat in en ansökan om att avbryta företagsrekonstruktionen till Vänersborgs tingsrätt. Lofalk menar att det inte är möjligt att fortsätta rekonstruktionen eftersom finansiering saknas. Saab har fram till den 27 oktober att bemöta ansökan innan tingsrätten fattar sitt beslut den 28 oktober. 

 Saab vidhåller i ett pressmeddelande att North Street Capitals bud som man gick ut med information om under torsdagen står kvar och att dagens turer inte påverkat detta.