Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Saab 9-5Saab 9-5Saab 9-5
Saab 9-5

Saabs löner räddade ännu en gång

Youngman förde under onsdagen över 100 miljoner kronor och räddade därmed Saab Automobile ännu en gång, skriver Dagens Industri.

Katter har en del att lära från Saab som under den senaste tiden nästan blivit av med långt fler än de futtiga nio liv katter har att hålla sig med. Nu har Youngman fört över 100 miljoner kronor till biltillverkaren i utbyte mot att redan nu få en del av Saabs tekniska licens för bottenplattan Phoenix. Exakt vad Youngman får för pengarna är inte klart, men enligt källor till Dagens Industri kan det röra sig om bakaxeln med dubbla elmotorer och avslöjar därmed att nästa generation Saabar blir hybriddrivna. 

 Pengarna är redan inne på Saabs konto och räddar lönerna för oktober månad, efter att den statliga lönegarantin slutar att gälla den 21 oktober. 

 De 100 miljonerna som Youngman fört över är mindre än de 640 miljoner som Saab blev utlovade. Det var den fulla summan som bland annat fick hovrätten att godkänna Saabs företagsrekonstruktion. Enligt Dagens Industri ska Youngman ha fått kalla fötter kring företagsrekonstruktionen och gjort dem mer försiktiga, men efter tisdagens möte med representanter från samtliga inblandade bolag har man nu alltså kommit överens om en delbetalning.