Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se Volvos nystart med Avicii – ”A New Beginning”

I kväll släppte diskjockeyn Avicii i samarbete med Volvo sin tolkning av låten ”Feeling good” för att markera två nystarter – dels Aviciis karriär som artist och Volvos satsning att stå på egna ben utan Ford.

https://youtu.be/S565hk5T7SA

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Volvo fortsätter sitt kampanjande som under 2013 började med Swedish House Mafia, därefter sjösattes kampanjen ”Made by Sweden” där Zlatan Ibrahimovic reciterande svenska nationalsången. Det har följts upp med Robyn, Stellan Skarsgård och så sent som i höstas en Amanda Bergman/Oscar Linnros-tolkning av Ted Ströms ”Vintersaga” där bland annat Timbuktu och Börje Salming syntes i videon.

Denna gång har Volvo än en gång satsat på en svensk världskändis, nämligen diskjockeyn, remixaren och musikproducenten Avicii, som egentligen heter Tim Bergling.

Även om kampanjen är en fortsättning på ”Made by Sweden” markerar Volvo – och Avicii – denna omgång med att kalla den för ”A New Beginning”. Volvo befinner sig just nu i en nystart med nya XC90 och andra helt nya, egenutvecklade modeller utan inblandning från tidigare ägaren Ford. För Aviciis del markerar kampanjen hans nystart som artist efter många år av turnerande världen över.

Avicii har gjort en tolkning av låten ”Feeling good” som skapades 1964 till en Broadway-uppsättning men som spelades för första gången på en scen i Storbritannien. Därefter har många artister gjort covers på låten där den mest kända är Nina Simones från 1965 (från albumet ”I Put a Spell on You”). Därefter har bland annat George Michael och Michael Bublé gjort omtyckta versioner av låten, nu är det alltså Aviciis tur och det återstår att se om han (och Volvo) kan slå de tidigare versionerna.

Nedan kan du läsa lite mer om vad Volvo skriver om samarbetet med Avicii.

Volvo Cars + Avicii = sant

När Volvo skriver nästa kapitel av ”Made By Sweden” är det tillsammans med en av världens största artister. Tim ”Avicii” Bergling gör sin egen tolkning av låten ”I’m feeling good” tillsammans med sångerskan Audra Mae för att illustrera den nya riktning hans liv tagit efter flera års hårt turnerande. Kampanjen går under namnet ”A New Beginning”.

”De senaste sex åren har jag varit ute på turné hela tiden, förutom de nio månaderna under min time-out. Jag gjorde ungefär 325 spelningar per år och reste mycket. Det kunde inte fortsätta så. Till slut fick jag omvärdera min situation och förändra min livsstil. Sverige är viktigt för mig, det är här jag samlar styrka och energi tillsammans med familj och vänner. Hela den här resan, med att omvärdera och börja om, är vad filmen och musiken handlar om. Det är en nystart för mig och en nystart för Volvo”, säger Avicii.

I filmen möter vi Avicii på flera platser i Sverige som betytt mycket för honom. På nattlig färd genom Stockholm och på stranden i skånska Sandhammaren, Österlen. I Ljunghusen, söder om Malmö, träffas den närmaste familjen och vännerna under en middag. Bland de medverkande i filmen märks bland annat Tims mamma - den kända skådespelerskan Anki Lidén - samt halvbrodern Anton Körberg.

”Vi är glada att Avicii på det här sättet ville vara med och berätta sin historia. Även för Volvo är det en nystart, vi har arbetat hårt och länge med att ta fram våra kommande bilmodeller, där nya Volvo XC90 är först ut. Med den här bilen tar vi ett stort kliv in i framtiden genom att gå tillbaka till våra rötter. På så sätt är det här inte bara en ny bil, det är också lanseringen av ett nytt Volvo”, säger Kristian Elvefors, VD för Volvo Car Sverige.