Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Copyright 2012

Sebastian Vettel blir prestandachef hos Infiniti

Infiniti verkar vara så nöjda med sitt samarbete med Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel att de nu utnämner honom till chef för prestandautvecklingen.

Nissan lyxmärke Infiniti har sedan Formel 1-säsongen 2011 sponsrat världsmästarstallet Red Bull Racing och sedan i år är de dessutom titelsponsor vilket innebär att stallet numera heter Infiniti Red Bull Racing.

 Under de dryga två år som redan avverkats har Infiniti tagit hjälp av Sebastian Vettel på olika sätt. Dels i sin marknadsföring (vem kommer inte ihåg kung fu-filmen förra året) och dels i utvecklingen av nya bilmodeller (Infiniti FX Vettel Edition och nya sedanen Q50).

 Nu blir samarbetet mellan Infiniti och Vettel ännu tajtare då det japanska bilmärket har utsett trefaldige Formel 1-världsmästaren (2010, 2011 och 2012) till företagets prestandachef. Vettel ska alltså vara ansvarig för prestandautvecklingen.

 – Jag är riktigt glad över att förlänga mitt förhållande med Infiniti och att bli deras prestandachef, säger Sebastian Vettel i ett uttalande.

 Även om Vettel kan hjälpa Infiniti att vässa märkets bilmodeller på en rad tekniska punkter får det fördjupade samarbetet ses som en ren PR-kupp.

Hur tror du att Vettels nya roll påverkar Infinitis bilar?

https://youtu.be/prziFfaFEh0?width=575&height=353