Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Skoda lär nå en miljon sålda bilar i år

Tjeckiska Skoda går mot ett rekordår. När 2014 ska summeras i början av januari nästa år lär summeringen av försäljningskolumnen överstiga en miljon bilar.

Aldrig någonsin har Skoda sålt en miljon bilar eller fler under ett år. Men nu är den tjeckiska biltillverkaren på god väg att nå milstolpen. Hittills i år har Skoda nämligen sålt 955 300 bilar världen över varav drygt en kvarts miljon av dessa har sålts i Kina.

Under november månad såldes 90 200 Skoda-bilar och även om decembersiffran inte lär bli lika hög ska det oerhört mycket till för att Skoda inte ska kliva upp i miljonligan.

Märkets vd Winfried Vahland är övertygad om saken:

– Skoda kommer att sätta ett nytt försäljningsrekord i år. Efter de positiva siffrorna i november är det säkert att milstolpen en miljon tillverkade och sålda bilar under ett kalenderår kommer att uppnås.

Av Skodas alla modeller (sju stycken) är det inte oväntat Octavia som går bäst. I november såldes 36 400 exemplar av Octavia. Näst bäst är Rapid med 19 000 exemplar och tredje bäst Fabia med 12 600 exemplar. Den modell som har ökat mest i försäljning är Rapid.