Foto: Sono Motors

Sono Motors har slut på pengar – igen

Det tyska startupföretaget Sono Motors har återigen slut på pengar och överväger nu att skrota elbilsprojektet.

Tyska Sono Motors startades med hjälp av en crowdfunding-kampanj 2016. Sedan dess har turerna varit många och senast under förra året rapporterade vi två gånger om att de samlat in 530 respektive 450 miljoner kronor till kassan. Samt att de gjorde sig redo för en produktionsstart av elbilen Sion i Saabs gamla lokaler i Trollhättan.

Enligt Sono har de mottagit över 20 000 förbeställningar av elbilen som ska ha en räckvidd på drygt 30 mil och som laddas med hjälp av solceller monterade på i stor sett alla karossytor.

Nu meddelar ledningen för Sono att pengarna återigen är slut och att man kanske blir tvungna att skrota elbilsprojektet Sion, för att i stället satsa på tillverkning och försäljning av solceller. 

1 AV 2
Foto: Sono Motors
2 AV 2
Foto: Sono Motors

I en film berättar grundarna Laurin Hahn och Jona Christians om det nuvarande läget, att de misslyckats och troligen blir tvungna att lägga ner projektet. Om de inte lyckas skrapa ihop mer pengar, och meddelar samtidigt att om ”endast” 3 500 personer lägger en förhandsbetalning på sin Sion kanske de kan rädda företaget. Enligt Sonos hemsida har i nuläget 430 personer betalat sin bil och det återstår att se om det blir som att slänga pengar i sjön.

https://www.youtube.com/watch?v=S1wIrutfV9c&ab_channel=SonoMotors