Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: KG Mobility

SsangYong blir KG Mobility

Sydkoreas äldsta bilmärke byter namn (igen) men historien ska bestå. Ny eldriven suv är på väg till Europa.

Minns du SsangYong? De sydkoreanska bilarna som har rullat in och ut i omgångar på den svenska marknaden. Efter en tung tid har de sedan augusti förra året nya ägare, ägare som nu meddelar att de döper om märket till KG Mobility, skriver The Korean Herald. Detta då konglomeratet KG Group är största ägare till bilmärket.

– Namnet, SsangYong, har sina fantaster som har fina minnen av det men det har också en plågsam sida, sa KG Groups ordföranden Kwak Jea-sun vid offentliggörandet.

– Från och med nu kommer alla SsangYong-bilar världen över att byta till namnet KG men SsangYong Motors historia kommer inte att förändras, tillade han.

SsangYong var Sydkoreas äldsta bilmärke grundat 1954 även om namnet användes först 1986. Tidigare har man haft ägare som Daewoo Group, Shanghai Automotive Industry Corporation och Mahindra Motor.

Namnbytet kommer inte påverka arbetet med att lansera en eldriven version av suven Torres (som säljs med förbränningsmotor i Sydkorea) i Europa. Konceptveesionen ser du på öppningsbilden till denna artikel.