Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Audi

Stephan Winkelmann blir ny vd för Lamborghini

Nu står det klart att Bugatti-chefen Stephan Winkelmann återvänder som vd för Lamborghini när han ersätter Stefano Domenicali.

Stephan Winkelmann har under sin karriär hunnit beta av en hel del bilmärken då han under 1990-talet bland annat jobbade hos Mercedes och var vd för Fiat. 2005 klev han över till Volkswagen-koncernen då han blev utsedd till vd för Lamborghini där han stannade tills början av 2016. Winkelmann blev då vd för Audi quattro som i samband med detta bytte namn till Audi Sport. Samtidigt tog den tidigare Ferrari-chefen Stefano Domenicali över Winkelmanns roll för Lamborghini.

Stephan Winkelmann är sedan 2018 vd för Bugatti men nu står det klart att han alltså återvänder som vd till Lamborghini redan under december. Han kommer även att behålla sin roll som vd för Bugatti.
Stefano Domenicali som har ett förflutet som chef för Ferraris F1-team kommer nu att återvända till sporten som vd för Formel 1 från och med januari 2021.

Stephan Winkelmann är därmed chef för två märken som Volkswagen-koncernen den senaste tiden har övervägt att göra sig av med då de planerar sin framtida strategi. Bugatti och Lamborghini passar i sin nuvarande form inte riktigt in i Volkswagen-koncernens breda satsning på elbilar. Koncernen har som bekant ett mål om att spara uppemot 160 miljarder kronor fram till år 2022.