Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Häng med runt Volkswagens nya stora kombi
2 AV 2
Foto: AP Fotografie / Skoda

Stopp i Skodas fabrik – kan sprida sig

Kraftiga leveransstörningar stoppar produktionen i Skoda-fabrik. Även övriga i koncernen är drabbade.

De rullande banden i Skodas fabrik i Kvasiny står stilla sedan i måndags på grund av brist på delar till märkets bilar med förbränningsmotorer, det rapporterar Automotive News med tjeckiska medier som källa.

Anledningen är de översvämningar som har drabbat KLS Ljubno, en slovensk tillverkare av kugghjul som levererar till mer än 80 procent av Europas bilindustri. KLS Ljubno hoppas kunna återuppta en viss produktion i oktober.

Skoda utesluter inte att även produktionen i huvudfabriken i Mlada Boleslav kan komma att beröras. Även andra märken inom Volkswagen-koncernen har drabbats. Volkswagen har tidigare dragit ner produktionstakten i sina fabriker i Wolfsburg och Hannover. I portugisiska  Setubal, står produktionen av den storsäljande modellen T-Roc still och kommer så göra till den 12 november, rapporterar Automotive News.

Fabriken i Kvasiny har 7 000 anställda och där tillverkas modellerna Karoq, Kodiaq och Superb – som snart kommer i en ny generation som ska tillverkas i Bratislava, Slovakien.

LÄS ÄVEN: Volkswagen bantar i elbilsfabrik