Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nadezda Murmakova / Shutterstock

Stora förseningar i bygget av Teslas nya tyska fabrik

Tesla planerade att börja bygga bilar i sin nya tyska fabrik redan till sommaren.

Men Tesla har inte sökt tillstånd för den del som ska bygga batterier till mindre suven Model Y och Tesla har förklarat för de amerikanska myndigheterna att det kan komma att bli stora förseningar.

Det är i dokument från Tesla till amerikanska säkerhets- och handelsmyndighet som representanter för Tesla erkänner att det kan komma att bli kraftiga förseningar i bygget av den nya bilfabriken.

Så här långt har Tesla navigerat tuffa miljökrav och åsikter från naturvårdsrörelsen samt en pågående pandemi. Men när Tesla lämnar en förklaring till myndigheterna heter det att Tesla lider av att de inte har så stor erfarenhet av att bygga tillverkning och fabrik utanför USA.

Här ska Tesla bygga bilar.Här ska Tesla bygga bilar.Här ska Tesla bygga bilar.
Här ska Tesla bygga bilar. Foto: Ralf Roletschek

Oense om pengar

Enligt uppgifter i Tyskland har Tesla ännu inte ansökt om nödvändiga tillstånd för att bygga den batterifabrik som ska förse Model Y med batterier, och det är fem månader före den planerade produktionsstarten av bilen.

Enligt ursprungsplanerna vill Tesla bygga cirka 500 000 Model Y per år i fabriken utanför Berlin och det finns planer på att bygga ytterligare en bilmodell för den europeiska marknaden.

Förra veckan gav EU Tesla, BMW och ytterligare några företag bidrag på i storleksordningen tio miljarder kronor för att sätta i gång produktion av elbilar och batterier i Europa. Men representanter för tyska myndigheter säger till branschtidningen Automotive News att det inte finns några detaljer om exakt hur mycket pengar som ska gå till vilket projekt.

Tesla å sin sida hävdar att pengarna till nya batterifabriken i Berlin tilldelades Tesla efter beslutet i januari och att tyska regeringen bara har att hedra uppgörelsen.

Försäljningen av elbilar i Europa tog rejäl fart under 2020 och Teslas konkurrent Volkswagen visar nu flera nya modeller. En försening på ett halvår kan kosta en hel del i missad försäljning och lägre marknadsandel.