Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Storbrand på Volvo-fabriken i Göteborg

Det brinner just nu kraftigt på Volvos Torslanda-fabrik i Göteborg. Larmet, som kom in vid strax innan 16-tiden, har tagits på stort allvar och minst 40 brandmän har larmats till platsen.

Det är enligt uppgift i takisoleringen på centret för krocktester som branden har uppstått. Enligt räddningstjänsten ska det röra sig om en kraftig brand som kommer att kräva stora resurser för att bekämpa, rapporterar Göteborgs-Posten.

- Det är en fullt utvecklad brand i lokalen. Det ska brinna rejält i takkonstruktionen. Vi är där med mycket folk och kommer behöva mycket mer resurser, säger Rolf Kagelind som är larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg. 

Vid 17-tiden var branden fortfarande inte under kontroll. I nuläget finns inga uppgifter om personskador, men det kan komma att ändras.

– Vi börjar få viss effekt men branden bedöms ännu inte vara under kontroll. Jag kan inte svara på hur stor yta som brinner, men det brinner i konstruktionen och taket av byggnaden. Vi inriktar oss just nu på att försöka begränsa branden och arbetar från flera olika fronter. Rökdykare bekämpar branden från två fronter inifrån och vi försöker också släcka branden utvändigt från våra höjdfordon, säger Stefan Karlsson på räddningstjänsten.

UPPDATERING: Volvo Cars uppger på Twitter att branden nu är under kontroll och att den inte ska ha påverkat produktionen. Vad som startat branden eller hur stora skadorna är, går enligt räddningstjänsten ännu inte att säga.